Hem
Introduktion
Läsanvisningar
Övrigt
Arbetet med de Nationella riktlinjerna
Inspel till Nationella riktlinjer
Tillåtna insatsvaror i Sverige
Kontakta oss
Tidigare utgåva
Läs utgåvan
Ladda ner
Checkbox that handles if the menu on smaller devices should be visible
Hem
Introduktion
Läsanvisningar
Övrigt
Arbetet med de Nationella riktlinjerna
Inspel till Nationella riktlinjer
Tillåtna insatsvaror i Sverige
Kontakta oss
Tidigare utgåva
Läs utgåvan
Ladda ner
Vad söker du?
Menar du:
Nationella riktlinjer för ekologisk produktion version 6
/
Kapitel
1. Mål och generella principer för ekologisk produktion
2. Regler för certifiering
3. Växtodling
4. Vildväxande produktion
5. Djurhållning
6. Biodling
7. Förädling av livsmedel
8 Förädling av foder
9. Import
10. Märkning av ekologiska produkter
Bilaga 1. Tillåtna gödselmedel och jordförbättringsmedel
Bilaga 2. Tillåtna växtskyddsmedel
Bilaga 3. Foderråvaror
Bilaga 4. Fodertillsatser
Bilaga 5. Produkter för rengöring och desinfektion
Bilaga 6. Livsmedelstillsatser inklusive bärare
Bilaga 7. Processhjälpmedel och andra processtekniska hjälpmedel
Bilaga 8. Bearbetningshjälpmedel för produktion av jäst och jästprodukter
Bilaga 9. Produkter och ämnen som får användas eller tillsättas i vin
Bilaga 10. Konventionella ingredienser av jordbruksursprung
Bilaga 11. Definitioner
/
Underkapitel
6.1 Grundprinciper
6.2 Omställning
6.3 Parallellproduktion med ekologiska och konventionella bikupor
6.4 Inköp av drottningar och avläggare
6.5 Avel
6.6 Biskötsel
6.7 Bikupor och mellanväggar till ekologiska bin
6.8 Flyttning av bisamhällen, biredskap och honung
6.9 Skörd och hantering av honung och andra biodlingsprodukter
6.10 Foder och utfodring av bin
6.11 Djurhälsa och veterinärbehandling
6.12 Veterinärbehandling
6.13 Vingklippning
6.14 Dokumentation
6.15 Kunskapskrav
6.9 Skörd och hantering av honung och andra biodlingsprodukter
Visa all regelinformation
6.9.1 Skörd
6.9.2 Användning av medel vid honungsskörd
6.9.3 Håll isär ekologiska och konventionella produkter
Föregående
Nästa