Hem
Introduktion
Läsanvisningar
Övrigt
Arbetet med de Nationella riktlinjerna
Inspel till Nationella riktlinjer
Tillåtna insatsvaror i Sverige
Kontakta oss
Tidigare utgåva
Läs utgåvan
Ladda ner
Checkbox that handles if the menu on smaller devices should be visible
Hem
Introduktion
Läsanvisningar
Övrigt
Arbetet med de Nationella riktlinjerna
Inspel till Nationella riktlinjer
Tillåtna insatsvaror i Sverige
Kontakta oss
Tidigare utgåva
Läs utgåvan
Ladda ner
Vad söker du?
Menar du:
Nationella riktlinjer för ekologisk produktion version 6
/
Kapitel
1. Mål och generella principer för ekologisk produktion
2. Regler för certifiering
3. Växtodling
4. Vildväxande produktion
5. Djurhållning
6. Biodling
7. Förädling av livsmedel
8 Förädling av foder
9. Import
10. Märkning av ekologiska produkter
Bilaga 1. Tillåtna gödselmedel och jordförbättringsmedel
Bilaga 2. Tillåtna växtskyddsmedel
Bilaga 3. Foderråvaror
Bilaga 4. Fodertillsatser
Bilaga 5. Produkter för rengöring och desinfektion
Bilaga 6. Livsmedelstillsatser inklusive bärare
Bilaga 7. Processhjälpmedel och andra processtekniska hjälpmedel
Bilaga 8. Bearbetningshjälpmedel för produktion av jäst och jästprodukter
Bilaga 9. Produkter och ämnen som får användas eller tillsättas i vin
Bilaga 10. Konventionella ingredienser av jordbruksursprung
Bilaga 11. Definitioner
/
Underkapitel
3.1 Specifika principer
3.2 Omställning
3.3 Samtidig ekologisk och konventionell växtodling
3.4 Utsäde och vegetativt förökningsmaterial
3.5 Jordens bördighet och växtnäringsförsörjning
3.6 Reglering av ogräs och skadegörare
3.7 Rengöring, desinfektion och bekämpning
3.8 Växthusodling
3.9 Svampodling
3.10 Krav på dokumentation
3.3 Samtidig ekologisk och konventionell växtodling
Visa all regelinformation
3.3.1 Om ekologisk och konventionell odling sker på samma jordbruksföretag
3.3.2 Parallellodling – odling av snarlika sorter är inte tillåten
3.3.3 Undantag från kravet att odla olika sorter
Föregående
Nästa